Wałek stalowy 49 cm Zobacz większe

Wałek stalowy 49 cm

T-1717-490

Nowy produkt

161,49 zł brutto

MateriałStal nierdzewna

WAŁKI STALOWE ZALETY

Akcesoria, które chcemy Państwu zaprezentować to wałki ze stali nierdzewnej, które zaczynają dominować w wielu domach, w profesjonalnych restauracjach i w wielu lokalach gastronomicznych. Na rynku jak i u nas dostępne są już wałki stalowe ze stali nierdzewnej i coraz bardziej cieszą się wielką popularnością. Stal jest bardziej wytrzymała i sterylna a producenci pokrywają ją specjalną powłoką, aby nasze rozwałkowywane ciasto nie przywierało do wałka. Wałki stalowe konkurują już z tradycyjnymi wykonanymi z drzewa, gdyż ciasto już nie trzeba posypywać mąką, co jest wielką ich zaletą. Łatwo utrzymać je w czystości, gdyż nie trzeba ich skrobać z pozostałości ciasta, należy tylko umyć je pod bieżącą wodą i wysuszyć.

WAŁKI STALOWE - OPIS i ZASTOSOWANIE

W naszej ofercie sklepowej znajdują się eleganckie i w srebrnym kolorze 49 centymetrowe wałki stalowe wysoko polerowane, w całości wykonane ze stali nierdzewnej o średnicy 6,5 cm, długości cylindra 25,5 cm. i długości rączek 12 centymetrów Bardzo różnią się od wałków klasycznych drewnianych, ale są bardzo przydatne i niezawodne w wielu gospodarstwach domowych. Praca wałkiem stalowym sprawia, że szybko ciasto jest bardzo cienkie, pozostaje przez długi czas miękkie i sprężyste. Nie tylko przydatne są w naszych domowych kuchniach, ale również w zakładach cukierniczych gdzie świetnie nadają się do rozwałkowywania twardych mas cukrowych oraz lukrów plastycznych. Wałki stalowe mają również zastosowanie w profesjonalnych restauracjach i lokalach, skracają pracę kucharzy, pozwalając na szybkie i sprawne rozpłaszczanie ciasta, co umożliwia cięższy i sprawniejszy wałek. Stal jest bardzo wytrzymała i antybakteryjna, dlatego też nawet po wielu latach użytkowania zachowa wszystkie swoje właściwości. Wałki stalowe najbezpieczniej więc kupować w renomowanych i sprawdzonych sklepach, wtedy mamy pewność że jakość ich będzie bardzo dobra.

RODZAJE WAŁKÓW NA RYNKU

Na rynku znaleźć można różnego rodzaju wałki do ciasta. Drewniane, sylikonowe oraz metalowe ze stali nierdzewnej. Wałki drewniane z rączkami na łożyskach kulkowych, z korpusem ruchomym lub przytwierdzonym na stałe lub typowo klasyczne całkiem proste, oraz wałki stalowe. Natomiast wałki wysoko polerowane wykonane ze stali nierdzewnej co raz częściej goszczą w naszych kuchniach i cieszą się wielką popularnością. Ich design odbiega bardzo od tradycyjnych wałków i staje się przez to bardzo konkurencyjny na rynku gospodarstwa domowego. Można więc mieć dylemat, jaki rodzaj wałka kupić. Wszystko zależy jak często będziemy ich używać i do jakiej ilości ciasta. Wychodząc z naszą ofertą zapraszamy wszystkich zainteresowanych do zakupu pewnych i oryginalnych produktów w najlepszym gatunku w naszym sklepie.

Inne produkty w tej samej kategorii: