T-1717-490
Nowy produkt
161,49 zł brutto
brutto
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Materiał | Stal nierdzewna |
Akcesoria, które chcemy Państwu zaprezentować to wałki ze stali nierdzewnej, które zaczynają dominować w wielu domach, w profesjonalnych restauracjach i w wielu lokalach gastronomicznych. Na rynku jak i u nas dostępne są już wałki stalowe ze stali nierdzewnej i coraz bardziej cieszą się wielką popularnością. Stal jest bardziej wytrzymała i sterylna a producenci pokrywają ją specjalną powłoką, aby nasze rozwałkowywane ciasto nie przywierało do wałka. Wałki stalowe konkurują już z tradycyjnymi wykonanymi z drzewa, gdyż ciasto już nie trzeba posypywać mąką, co jest wielką ich zaletą. Łatwo utrzymać je w czystości, gdyż nie trzeba ich skrobać z pozostałości ciasta, należy tylko umyć je pod bieżącą wodą i wysuszyć.
W naszej ofercie sklepowej znajdują się eleganckie i w srebrnym kolorze 49 centymetrowe wałki stalowe wysoko polerowane, w całości wykonane ze stali nierdzewnej o średnicy 6,5 cm, długości cylindra 25,5 cm. i długości rączek 12 centymetrów Bardzo różnią się od wałków klasycznych drewnianych, ale są bardzo przydatne i niezawodne w wielu gospodarstwach domowych. Praca wałkiem stalowym sprawia, że szybko ciasto jest bardzo cienkie, pozostaje przez długi czas miękkie i sprężyste. Nie tylko przydatne są w naszych domowych kuchniach, ale również w zakładach cukierniczych gdzie świetnie nadają się do rozwałkowywania twardych mas cukrowych oraz lukrów plastycznych. Wałki stalowe mają również zastosowanie w profesjonalnych restauracjach i lokalach, skracają pracę kucharzy, pozwalając na szybkie i sprawne rozpłaszczanie ciasta, co umożliwia cięższy i sprawniejszy wałek. Stal jest bardzo wytrzymała i antybakteryjna, dlatego też nawet po wielu latach użytkowania zachowa wszystkie swoje właściwości. Wałki stalowe najbezpieczniej więc kupować w renomowanych i sprawdzonych sklepach, wtedy mamy pewność że jakość ich będzie bardzo dobra.
Na rynku znaleźć można różnego rodzaju wałki do ciasta. Drewniane, sylikonowe oraz metalowe ze stali nierdzewnej. Wałki drewniane z rączkami na łożyskach kulkowych, z korpusem ruchomym lub przytwierdzonym na stałe lub typowo klasyczne całkiem proste, oraz wałki stalowe. Natomiast wałki wysoko polerowane wykonane ze stali nierdzewnej co raz częściej goszczą w naszych kuchniach i cieszą się wielką popularnością. Ich design odbiega bardzo od tradycyjnych wałków i staje się przez to bardzo konkurencyjny na rynku gospodarstwa domowego. Można więc mieć dylemat, jaki rodzaj wałka kupić. Wszystko zależy jak często będziemy ich używać i do jakiej ilości ciasta. Wychodząc z naszą ofertą zapraszamy wszystkich zainteresowanych do zakupu pewnych i oryginalnych produktów w najlepszym gatunku w naszym sklepie.