Katalog
Ładowanie...
Tagi
W naszym sklepie internetowym posiadamy dwa podstawowe rodzaje cedzaków stalowych. Pierwszą grupę stanowią duże cedzaki stalowe, które wykorzystywane są do odcedzania pasty, klusek czy makaronów. Jest to bezpieczne rozwiązanie, które pozwala na pewne uchwycenie obiema rękami ciężkiego garnka z wrzątkiem i sprawnego odcedzenia pasty czy klusek na dużym sicie. Nie potrzebujemy pomocy w tej procedurze- nasze cedzaki posiadają dwa uchwyty, za pomocą których można zawiesić sito na większym garnku, a oprócz tego każdy cedzak może samodzielnie stać w zlewie kuchennym, ponieważ wyposażony jest w stabilną nóżkę. Posiadamy 3 średnice tego rodzaju cedzaków kuchennych. Interesujący kształt ma dostępny u nas stożkowy cedzak ze stali nierdzewnej, który nadaje się idealnie do odcedzania warzyw, owoców czy nawet kawałków mięsa.
Żadna osoba działająca w kuchni nie wyobraża sobie, by nie mieć pod ręką klasycznej metalowej łyżki cedzakowej. Dlaczego? Po pierwsze dlatego, że łyżka cedzakowa wyposażona w drobne, metalowe sitko jest idealna do szumowania rosołu, czyli do zdejmowania "pianki" z powierzchni gotowanego wywaru mięsno-warzywnego. Po drugie, łyżką cedzakową można wygodnie i szybko wyjąc mięso, warzywa czy grzyby, które partiami smażymy na patelni. W niektórych przepisach podsmażamy poszczególne składniki oddzielnie ALE używając tej samej patelni. Oznacza to, że trzeba pieczarki z patelni zdjąć, odłożyć na później, a na tym samym tłuszczu szybko obsmażyć mięso. Jak wyjąć usmażone pieczarki? Właśnie za pomocą łyżki cedzakowej metalowej.
Łyżka cedzakowa z grubymi oczkami służy do wyjmowania z garnka gotowanych owoców, warzyw bądź mięs. Sprawdzi się też jako narzędzie do nakładana frytek, warzyw gotowanych lub pieczonych bądź drobnych mięs na talerz. Tego typu łyżka posiada uchwyt do zawieszenia, dzięki czemu łyżka cedzakowa jest zawsze w zasięgu ręki.
Łyżka cedzakowa / szumówka AMBITION Ivy 10 cm
Łyżka kuchenna owalna cedzakowa AMBITION Ivy 38 cm