Deski do krojenia

Deska do krojenia to must have w każdej kuchni

Deski do krojenia są niedoceniane, a przecież bez nich żadna kuchnia nie może funkcjonować sprawnie. Jak się chwilę zastanowić, z desek do krojenia korzysta się wielokrotnie w ciągu dnia, warto więc, by były to deski do krojenia najwyższej jakości. W naszej ofercie znajdą Państwo duży wybór desek do krojenia, w tym deski bambusowe, drewniane deski do krojenia oraz plastikowe deski kuchenne.

Jak wybrać deskę do krojenia?

Wybór deski do krojenia zależy od jej przeznaczenia. W perfekcyjnej kuchni powinna być inna deska do krojenia warzyw, inna deska do surowego mięsa, kolejna do krojenia pieczywa, nie wspominając o desce do ryb czy do gotowanego mięsa i wędlin. W gastronomii, każdy typ deski ma swój kolor.

Ile desek do krojenia powinno się mieć w kuchni?

Specjaliści twierdzą, że w kuchni trzeba mieć minimum dwie deski: do krojenia surowego mięsa i do warzyw, my uważamy, że każdemu przyda się również profesjonalna deska do krojenia pieczywa.

Największy wybór desek do krojenia

W naszej ofercie znajdują się różne typy desek, od tych najprostszych, przez zestawy kolorowych desek gastronomicznych, po ozdobne deski kuchenne oraz deski z grawerem. Osobną kategorią są oczywiście deski do podawania serów czy deski do serwowania wędlin, które będą ozdobą każdego stołu.

Sprawdź naszą ofertę i wybierz coś dla siebie!

Deski do krojenia  Jest 27 produktów.

Podkategorie

  • Deski do krojenia...

    Deska do krojenia to oprócz noża podstawowa rzecz w kuchni. Za dawnych czasów nikt nie zwracał uwagi na to, z jakiego materiału wykonane są deski, z których korzysta się w kuchni. Grunt, by było ich kilka i żeby wyglądały w miarę estetycznie. Dzisiaj klienci sklepów internetowych zainteresowani gastronomią i gotowaniem szukają różnych desek do krojenia- w różnych kształtach i wykonanych z drewna, tworzywa czy ze szkła, stosownie do przeznaczenia. Najbardziej popularnym rodzajem deski do krojenia są te wykonane z drewna i tego rodzaju produkty sprzedają się najlepiej w naszym sklepie internetowym.

    Jakie są najlepsze deski do krojenia?

    Ogólna zasada odnosząca się do drewnianych desek do krojenia to "im twardsza, tym lepsza". Właśnie dlatego u nas znajdziecie super wytrzymałe deski do krojenia z drewna akacjowego, dębowego i kauczukowego, które przy dobrej konserwacji będą przez wiele lat służyły w Twojej kuchni. Dlaczego akurat te rodzaje drewna są cenione w kuchni? Ponieważ ich twardość gwarantuje, że podczas kontaktu z nożem nie zniszczą się zbyt szybko oraz że nóż nie zrobi w desce szczeliny, w której gromadzić się mogą drobnoustroje. Drugą ważną zaletą tych desek jest również to, że nie tępią noży, co jest ważne dla każdego miłośnika gotowania.

    Jak dbać o deskę drewnianą?

    Choć niektórzy mogą uważać, że drewniana deska jest niehigieniczna (bo nie można jej myć w zmywarce), to są też tacy, którzy wolą razem z krojonymi pokarmami zjeść mikrowłókna drewna niż...plastiku z plastikowej deski. Deska drewniana odpowiednio myta i konserwowana jest wspaniałym produktem, który może służyć w kuchni latami. Najważniejszym elementem jest prawidłowe mycie drewnianych desek do krojenia. Należy ją dokładnie umyć miękką stroną gąbki używając przy tym maksymalnie ciepłej wody, która zabije i wypłucze drobnoustroje czające się w zakamarkach drewna. Następnie trzeba deskę wytrzeć do sucha i przechowywać ją do kolejnego użycia w suchym miejscu. Raz na 2-3 tygodnie konieczne jest zaimpregnowanie deski jadalnym olejem (np. lnianym czy z oliwy z oliwek)- to odświeży wygląd deski oraz wyposaży ją w dodatkową barierę ochronną przed bakteriami.

    Zapraszamy do przejrzenia naszej bogatej oferty i konkurencyjnych cen desek drewnianych do krojenia. Na szczególną uwagę zasługują deski do krojenia sygnowane marką HEALTHY PLAN BY AN Anny Lewandowskiej!

  • Bambusowe deski do...
  • Plastikowe deski do...
  • Deski okrągłe
  • Deski prostokątne
  • Deski szklane
  • Deski z pojemnikiem
  • Deski funkcyjne
Pokazuje 1 - 27 z 27 elementów