Katalog
Ładowanie...
Tagi
Deska do krojenia to oprócz noża podstawowa rzecz w kuchni. Za dawnych czasów nikt nie zwracał uwagi na to, z jakiego materiału wykonane są deski, z których korzysta się w kuchni. Grunt, by było ich kilka i żeby wyglądały w miarę estetycznie. Dzisiaj klienci sklepów internetowych zainteresowani gastronomią i gotowaniem szukają różnych desek do krojenia- w różnych kształtach i wykonanych z drewna, tworzywa czy ze szkła, stosownie do przeznaczenia. Najbardziej popularnym rodzajem deski do krojenia są te wykonane z drewna i tego rodzaju produkty sprzedają się najlepiej w naszym sklepie internetowym.
Ogólna zasada odnosząca się do drewnianych desek do krojenia to "im twardsza, tym lepsza". Właśnie dlatego u nas znajdziecie super wytrzymałe deski do krojenia z drewna akacjowego, dębowego i kauczukowego, które przy dobrej konserwacji będą przez wiele lat służyły w Twojej kuchni. Dlaczego akurat te rodzaje drewna są cenione w kuchni? Ponieważ ich twardość gwarantuje, że podczas kontaktu z nożem nie zniszczą się zbyt szybko oraz że nóż nie zrobi w desce szczeliny, w której gromadzić się mogą drobnoustroje. Drugą ważną zaletą tych desek jest również to, że nie tępią noży, co jest ważne dla każdego miłośnika gotowania.
Choć niektórzy mogą uważać, że drewniana deska jest niehigieniczna (bo nie można jej myć w zmywarce), to są też tacy, którzy wolą razem z krojonymi pokarmami zjeść mikrowłókna drewna niż...plastiku z plastikowej deski. Deska drewniana odpowiednio myta i konserwowana jest wspaniałym produktem, który może służyć w kuchni latami. Najważniejszym elementem jest prawidłowe mycie drewnianych desek do krojenia. Należy ją dokładnie umyć miękką stroną gąbki używając przy tym maksymalnie ciepłej wody, która zabije i wypłucze drobnoustroje czające się w zakamarkach drewna. Następnie trzeba deskę wytrzeć do sucha i przechowywać ją do kolejnego użycia w suchym miejscu. Raz na 2-3 tygodnie konieczne jest zaimpregnowanie deski jadalnym olejem (np. lnianym czy z oliwy z oliwek)- to odświeży wygląd deski oraz wyposaży ją w dodatkową barierę ochronną przed bakteriami.
Zapraszamy do przejrzenia naszej bogatej oferty i konkurencyjnych cen desek drewnianych do krojenia. Na szczególną uwagę zasługują deski do krojenia sygnowane marką HEALTHY PLAN BY AN Anny Lewandowskiej!
Deska do krojenia /Home is where my kitchen is/ AMBITION Toscana 30 x 1,8 cm
Deska do krojenia z drewna kauczukowego 35x25cm Deska do krojenia z drewna kauczukowego 35x25cm. Dobra deska do krojenia to podstawa ładnie pokrojonego i posiekanego jedzenia. Wokół deski znajduje się delikatne wyżłobienie do zbierania ściekającego soku.
Deska do krojenia z drewna kauczukowego 37,5x25,5cm Deska do krojenia z drewna kauczukowego 37,5 x 25,5cm. Dobra deska do krojenia to podstawa ładnie pokrojonego i posiekanego jedzenia. Wokół deski znajduje się delikatne wyżłobienie do zbierania ściekającego soku.
Deska prostokątna duża 21,5x32,5cm
Deska IV mała 18x12x1,5cm
Deska III 22x14x1,5cm