Tagi
Niezbędnymi narzędziami w każdej kuchni są różnego rodzaju noże, służące do krojenia. Dawniej miały charakter uniwersalny, ale w późniejszych czasach ewoluowały do noży ze stalowym ostrzem co zwiększyło ich użyteczność wraz z zastosowaniem. Stały się praktyczne i wielofunkcyjne co pozwoliło wejść na rynek świetnych ponadczasowych na ten okres noży do codziennego użytku. Na szczególną uwagę zasługują NOŻE KUCHENNE JAPOŃSKIE, które charakteryzują się wytrzymałością oraz niezwykłą precyzją. Służą do krojenia mięsa, warzyw i owoców, obierania i filetowania różnych gatunków ryb. Dobry NÓŻ JAPOŃSKI musi być odpowiednio wyważony, dobrany do ręki czyli z wyprofilowaną rękojeścią, co jest ich dużym atutem, oraz jednocześnie musi być zrobiony z najlepszych materiałów.
W naszej bogatej ofercie zaprezentujemy najlepiej cenione i kupowane przez naszych klientów noże japońskie do pracy codziennej w gospodarstwie domowym oraz JAPOŃSKI NÓŻ SZEFA KUCHNI z zastosowaniem do kompleksowej gastronomii. Wielką zaletą noży japońskich jest ich różnorodność, która sprawia, że przygotowanie posiłków staje się znacznie łatwiejsze i przyjemniejsze. Wśród najbardziej polecanych warto wymienić JAPOŃSKI NÓŻ KUCENNY marki KASUMI, która od przeszło 800 lat specjalizuje się w produkcji wysokiej jakości noży kuchennych. Ich fenomenalna ostrość, odporność na korozję, idealne wyważenie oraz wygodna rękojeść sprawiają, że każdy może poczuć się w domowym zaciszu jak mistrz kuchni. Druga bardzo popularna to marka CLASSIC. Jej 70 kształtów ostrzy i rozpiętość długości od 7 do 36 cm daje prymat niemieckiemu producentowi z Solingen. Produkty serii charakteryzuje czysty design i łatwość użytkowania zapewniając komfort w pracy w kuchniach zarówno domowych jak i profesjonalnych. Marka CLASSIC z linii WÜSTHOF to ostrza, które podczas krojenia tworzą małe kieszonki powietrzne zapobiegające przywieraniu krojonych produktów do noża. Nóż ten świetnie sprawdzi się podczas krojenia w cienkie plasterki mięsa i ryb. Jeszcze noże z linii GOURMET posiadają ostrza precyzyjnie cięte laserowo ze stali nierdzewnej, dzięki bardzo wysokiemu stopniu twardości 56 HRC co porównywalne jest pod względem jakości i wytrzymałości z nożami kutymi. Natomiast seria GOURMET marki WÜSTHOF dzięki swoim walorom użytkowym i niewygórowanej ceny do jakości będzie idealnym wyborom jako zestaw pierwszych noży dla wszystkich rozpoczynających swoją przygodę w kuchni również tej profesjonalnej.
JAPOŃSKI NÓŻ KUCHENNY to nóż pozwalający na szybką i bardzo wydajną pracę. Odpowiednie ostrze wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej wycinanej laserowo, powlekanej tytanem gwarantuje najwyższą ostrość cięcia. Noże japońskie to jedne z najlepszych noży na świecie, które sprawdzą się w każdej kuchni. Odpowiednio konserwowane będą służyć nam przez bardzo długie lata. Dlatego zapraszamy do zakupu noży japońskich w naszym sklepie, które ułatwią naszą pracę w kuchni a ich wybór zadowoli wszystkich użytkowników.