Chlebaki z deską

Kto nie lubi zjeść na śniadanie chrupiącej bułeczki lub pachnącego, dobrze wypieczonego chleba prosto z piekarni? Nie jest trudno o dobre pieczywo rano. Ważną sprawą jest to, jak przechowujemy pieczywo do wieczora lub do dnia następnego. To właśnie od sposobu chowania chleba, bułek czy innych wypieków zależy to, jak długo będziemy mogli delektować się smakiem chleba z ulubionej piekarni.

Chlebak wykonany z tworzywa- zalety

Dużą zaletą chlebaków wykonanych z tworzywa (np. z poliuretanu) jest ich lekkość oraz trwałość. Tego typu przedmioty można także wielokrotnie myć miękką gąbką z płynem do mycia naczyń, co jest o tyle istotne, że tak na bieżąco pozbywamy się pleśni, która mogłaby "zainfekować" także nowe pieczywo. Z uwagi na dużą ilość grzybów znajdujących się w powietrzu warto raz w tygodniu umyć taki chlebak wykonany z tworzywa.

Chlebak z deską- czy warto?

Wiele osób pyta nas, czy warto kupować pojemnik na chleb, który posiada pokrywkę będącą jednocześnie deską do krojenia. Wydaje się, że skoro w kuchni każdy z nas ma i tak dużo różnych desek do krojenia, to nie ma potrzeby kupować chlebaka z deską. Naszym zdaniem chlebak z deską (np. chlebak z metalowym pojemnikiem marki Typhoon w bardzo dobrej cenie) to doskonałe rozwiązanie! Dlaczego? Ponieważ w ten sposób masz pewność, że pieczywo krojone jest TYLKO na desce przeznaczonej do pieczywa. W jej mikro-porach nie ma resztek surowego mięsa ani fragmentów warzyw, które butwiejąc tworzą niezbyt miły koktajl drobnoustrojów. Zatem jeśli ważne jest dla ciebie higieniczne spożywanie chrupiących bułeczek na śniadanie, to chlebak z deską jest rozwiązaniem dla ciebie.

Chlebaki z deską  Jest 10 produktów.

Pokazuje 1 - 10 z 10 elementów