Czy można nie lubić pierogów? Otóż można... Jeśli zamiast prawdziwych pierogów sięgacie (tak, tak... z lenistwa!) po pierogi mrożone lub te na tacce, to nie dziwota, że hasło PIEROGI kojarzy Wam się z gumowatym ciastem, bezpłciowym farszem lub z rozgotowanym flakiem ciastopodobnym, z którego farsz dawno umknął i frywolnie pływa na powierzchni wody. Myślicie sobie: przecież nie będę stać przez godzinę w kuchni żeby ulepić 10 pierogów... Kolejny błąd! Pierogi, wbrew pozorom, robi się szybko, ciasto nie wymaga przecież długiego i męczącego wyrabiania (przecież to nie placek drożdżowy), a do robienia farszu możecie zatrudnić Drugą Połówkę. Dzięki naszemu przepisowi na pierogi żytnie z farszem mięsno-pieczarkowym szybko i bezkolizyjnie nauczycie się, jak lepić pierogi. Nasz przepis zakłada, że wykonacie około 65 pierożków, więc przy 64 powinniście dojść do wprawy. Do dzieła!